Ben jij (of is jouw kind) tussen de zes en twintig jaar oud en wil je beter leren voetballen? Dan is de senseball helemaal iets voor jou! In eerste instantie lijkt deze bal een beetje op de variant van voetbal met koordje, welke in iedere speelgoedwinkel te koop is. Maar niks is minder waar. De senseball is meer dan zomaar een speelgoedje waar kinderen buiten zoet mee zijn. Hij is echt ontwikkeld om voetbalvaardigheden te laten groeien en om te leren met twee voeten te spelen. Michel Bruyninckx ontwikkelde de senseball voor een revolutionaire training die veel bekende voetbalclubs inzetten om tot een hoger niveau te komen.

Met behulp van de senseball kun je werken aan snelheid en precisie. Tijdens het gebruik train je zowel je linker- als je rechtervoet omdat je de bal van links naar rechts zwiert. Deze training kun je zowel individueel als in een groep uitvoeren. Het ritmegevoel van voetballers zal er enorm door toenemen. Professionals raden het gebruik aan. De beroemde Wesley Sneijder kreeg op zevenjarige leeftijd van zijn trainer al het advies om elke avond thuis met beide voeten te oefenen. Op alle niveaus zullen er betere resultaten gehaald worden. Gedurende een herstelperiode is de bal heel aantrekkelijk om ervoor te zorgen dat spieren niet afzwakken. Er kan geoefend worden op het verfijnen van techniek en zowel buiten als binnen mee gewerkt worden. Op deze manier verlaag je het risico op het verergeren van een blessure.

Aan het koord zit een ergonomisch handvat. Zo kan de senseball gemakkelijk aangepast worden met de linker- en de rechterhand. Je kunt daardoor heel eenvoudig de lengte van het koord aanpassen aan de de lengte van de voetballer. De bal is gemaakt voor intensief gebruikt. De omtrek bedraagt 48 centimeter en daarmee maximaliseer je de concentratie van de voetballers. Hierdoor is het vrij eenvoudig om bij te leren. Het is nodig; het voetbal verandert en evolueert. Er worden andere eisen gesteld aan het hedendaagse voetbal en aan het voetbal in de toekomst. Om mee te blijven voetballen in de top is het zeer belangrijk om je techniek nog meer te verfraaien en een goede beheersing aan de bal te hebben. Er is zelfs een wetenschappelijk bewijs over het effect van de senseball. Wil je ook met een kleine investering tot grootse prestaties komen? Wacht dan niet langer en koop online je eigen senseball. Goed voor urenlang oefenplezier.