Ben je al bekend met CogiTraining?

Ben je al bekend met CogiTraining? CogiTraining in het voetbal is een veel gebruikte methode en staat volledig in het teken van het verbeteren van je vaardigheden. Tijdens deze training leer je beter bewust te zijn op het veld en de ontwikkeling van beide voeten staat altijd centraal. Ook zorgt de methode, zoals de SenseBall training, ervoor dat je als speler continu vooruit aan het denken bent. Het is daarom ook helemaal niet zo gek dat dit krachtige format al vaak terug is te vinden op het veld.

 

Je bent beter bewust van alle acties die je uit gaat voeren op het veld

Vooral als je op hoger niveau speelt, is het van cruciaal belang dat je continu vooruit aan het denken bent en dat de CogiTraining in beeld gaat komen. Zowel het spel als de bal gaan immers onwijs snel en voordat je de bal krijgt, moet je al nagedacht hebben over de volgende stap die je uit gaat voeren. Sterker nog, veel spelers denken al drie of vier stappen vooruit. Hierdoor heb je de volledige controle over het spel en kun je uitstekend berekenen wat er gaat gebeuren of kan gebeuren. Doordat het spel uiterst dynamisch is, zij er nooit vaste spelen. Echter zijn er wel sequenties en spelpatronen die je zelf op het veld kunt spelen.

 

Mentale en technische vaardigheden

Mentale en technische vaardigheden, ruimte, timing en ritme staan centraal tijdens het spel. Dankzij CogiTraining oefeningen, zoals oefeningen op het gebied van SenseBall, wordt een speler in staat gesteld om het essentiële ingrediënt van een spelletje voetbal te internaliseren. Dit betekent dat de snelheid van uitvoering, snelheid van besluitvorming en de snelheid van visie een cruciale rol spelen.

 

Het resultaat van meer dan 10 jaar onderzoek

Deze vorm van training is het resultaat van meer dan 10 jaar onderzoek en is ontwikkeld door Michel Bruyninckx. Het specifieke instrument van dit type coaching programma is SenseBall, waardoor individuele technische ontwikkeling altijd wordt gegarandeerd.

 

Kies voor SenseBall oefeningen voor jouw team

Kies voor SenseBall oefeningen voor jouw team en stimuleer de ontwikkeling van iedere speler binnen het team. De trainingen zijn erg laagdrempelig en hierdoor door iedereen goed uit te voeren. Start jij binnenkort ook met de CogiTraining in het team?